Glas in lood tussen isolatieglas

Glas in lood tussen isolatieglas

Bij deze klant zijn er nieuwe kozijnen deels gemaakt en geplaatst zodat het oude glas in lood is vermaakt en tussen isolatieglas is terug geplaatst.

Gebrandschilderd wapen Alkmaar

Gebrandschilderd wapen Alkmaar

Deze Kamer en suite deuren waren voorzien van houten panelen. Deze panelen zijn verwijderd en vervangen door deze glas in lood panelen.
Het wapen van Alkmaar is op het glas geschilderd en ingebrand (brandschilderen).

glas in lood restauratie

glas in lood restauratie

Deze glas in lood ramen zijn verwijderd om ze te restaureren met mondgeblazen groen glas.
Terug geplaatst met aan de buitenzijde dun dubbelglas voor de isolatie.

gebranschilderde glas in lood lamp

gebranschilderde glas in lood lamp

Deze gebrandschilderde glas in lood lamp is helemaal gerestaureerd.
De gebroken ruiten zijn bijgezocht en geschilderd.
Er is een passende plafondplaat gemaakt om de lamp goed te bevestigen.

Glas in lood in trappenhuis geïsoleerd

Glas in lood in trappenhuis geïsoleerd

Deze drie ramen waren door de jaren heen slechter geworden. De glas in lood ramen zijn opnieuw in het lood gezet en vervolgens tegen isolatie glas aan geplaatst. Hieronder diverse foto’s van werkwijze.

Schuifdeuren.

Schuifdeuren.

Op maat gemaakte schuifdeuren.

 

 

Deur in oude stijl bijgemaakt

Deur in oude stijl bijgemaakt

Deur in oude stijl, kenmerkend voor het huis, nagemaakt. Vanwege profilering en afmeting die niet standaard geleverd kan worden, is de deur volledig handgemaakt.

Glas in lood achter dubbele beglazing

Glas in lood achter dubbele beglazing

Na veel condens op de glas in lood ramen zijn deze uit de sponning gehaald. In de bestaande sponning is isolatieglas geplaatst met een zwarte spouw. Door het plaatsen van het isolatieglas in de bestaande sponning, past het glas in lood raam niet meer. De bestaande glas in lood ramen zijn daarom uit elkaar gehaald en opnieuw op maat gemaakt om het originele motief te behouden.

Nadat de ramen weer opnieuw in het lood zijn gezet, worden de ramen gekit zodat het weer een stevig geheel is. Nieuw lood glimt altijd en daarom is het een optie om het te behandelen met een zuur om het een oude look te geven.

De ramen zijn dan klaar om geplaatst te worden, eerst nog voorzichtige check of er geen vuil tussen het isolatieglas en het glas in lood zit.

Omdat de originele sponning met kraal behouden is gebleven, kunnen de ramen hier alleen maar met een klein schroefje worden vast gezet. Met deze manier van isolatie en glas in lood, zien de glas in lood ramen er aan de binnenzijde net zo uit zoals het was.